Gem de capsuni

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 5 Iun 2013 | 13510 vizualizari

 

Foarte bun pe paine cu unt sau in diverse prajituri.Si nici nu gemi de foame dupa ce mananci....

 

INGREDIENTE

  • 3 kg capsuni
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Capsunile se spala si se curata de codite si frunzulite, se lasa la scurs. Apoi se pun intr-o cratita mai mare si se adauga zaharul. Se lasa pana a doua zi cand se pun la fiert. Eu le-am pasat un pic,nu foarte mult. Cand incepe sa fiarba se spumeaza de cate ori este nevoie si se scade un pic mai mult decat dulceata. Cand este gata pun un prosop umed deasupra cratitei si las pana se raceste apoi pun in borcane. Exista si varianta sa pui gemul fierbinte in borcane si sa acoperi borcanele cu un prosop, pana se vor raci. Alegeti voi varianta care va convine...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Merisor 1

05.06.2013, 22:23

M-ar bate si pe mine gandul sa fac si gem, dar nu mai bine iau de la tine?

Constelatialeu 1

05.06.2013, 22:33

Merisor,cu placere-ti dau,ca doar nu-i asa lung drumul pana la Campina...

marcela1979 1

06.06.2013, 09:45

mie mi a facut mama

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris