Gem de capsuni

de Rocsi in Dulceata / Gem, 8 Iun 2011 | 5656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg capsuni bine coapte
  • 2 kg zahar
  • 1/2 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Intai de toate spalam bine toate capsunile, le punem intr-o sita sa se scurga de apa.
Le scoatem coditele usor, fara a le strivi.
Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa oricum) puneti un rand capsuni, unul zahar, iar capsuni, iar zahar si tot asa pana terminati si capsunile si zaharul.
Punem oala pe ochiul aragazului la foc potrivit.
Cand se formeaza spuma o luam cu o paleta.
Invartim in gem cu o lingura de lemn la inceput mai rar, apoi cand se mai ingroasa mai des.
Spre final taiem lamaia feliute mici, ii dam drumul in gem.
Mai lasam sa dea cateva clocote.
Gemul trebuie sa aiba consistenta potrivita: nu trebuie sa fie lichid dar nici sa il fierbeti prea tare.
Eu iau mereu putin pe o farfurioara, il dau la rece si daca imi place cum este atunci cand s-a racit, trag oala de pe foc.
In timp ce dulceata fierbe pregatim borcanele.
Le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop.
Cand dulceata e gata o punem fierbinte in borcane.
Infiletam bine capacele si asezam borcanele 10 minute cu gura in jos, apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa.
A 2 a zi le etichetati si le dati la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mure