Gem de caise, piersici si nectarine

de cristinutanicolita in Dulceata / Gem, 19 Iun 2018 | 4794 vizualizari

 

A iesit foarte aromat si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg caise
  • 1 kg piersici
  • 1 kg nectarine
  • 2 kg zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise, piersici si nectarine:

Spalam foarte bine fructele, în apa călduță. 

Le scoatem samburii si le taiem.

Punem fructele intr-o cratiță și adaugam zahărul.

Le lăsăm intr-un loc răcoros, cca. 6 ore pana se topeste zahărul. Mai amestecam din cand in cand.

Fierbem gemul, la foc mic, amestecând cât mai des, pana ajunge la consistența dorită.

Punem gemul in borcane. 

Capsam borcanele si le sterilizam.

TIPS-URI

1

Dacă vreti gemul mai dulce, adaugati mai mult zahăr.

2

Folositi fructe cât mai coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise, piersici si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]