Gem de caise

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 2 Aug 2013 | 3504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg caise
  • 2 kg zahar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Spalam si curata caisele de samburi.

Le dam prin masina de tocat carne si le punem apoi in cratita in care vom fierbe gemul.

Punem zaharul peste ele si le lasam asa vreo 3 ore, sau peste noapte.

Am pus o tabla pe ochiul de la aragaz, apoi am pus cratita cu caise si am lasat sa fiarba la foc mediu spre mare, amestecand din cand in cand.

Am lasat sa fiarba vreo 2-3 ore pana gemul a scazut si s-a ingrosat.

Am pus gemul fierbinte in borcanele sterilizate.

Am acoperit borcanele cu o patura groasa si le-am lasat pana a doua zi.

Le depozitam in camara.

Mie imi place foarte mult la foile cu miere de albine, dar si pe paine. 

TIPS-URI

1

Pentru a vedea daca a fiert destul, punem o lingura de gem pe o farfurita si lasam sa se raceasca.Cand intoarcem farfuriuta gemul gemul trebuie sa ramana intact, nu sa curga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]