Gem de caise

de babi5 in Dulceata / Gem, 24 Iun 2013 | 7008 vizualizari

 

Dragii mei astazi este sarbatoare si-l rog pe Dumnezeu sa ma ierte ca am facut gemul azi ..... dar fructele cereau neaparat prelucrare fiindca mine era prea tirziu . Asa ca am trebaluit ...sper si-l rog pe Dumnezeu sa ma ierte ..

 

INGREDIENTE

  • 5 kr fructe caise (curatate 4 kg)
  • 2 kg zahar
  • 4 plicuri gelfix
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

 Am spalat bine  caisele  ,apoi le-am oparit  ca sa le pot curata pielita  sa nu pierd mult la  curatat ,le-am desimburit apoi le-am taiat mai  mic si am amestecat zaharul cu gelfixul si apoi cu fructele  am pus la fiert la foc incet ,am spumat tot timpul .

La final  am lasat sa clocoteasca tare 3 min, facem testul   punem putin pe o farfurie  de portelan sa vedem daca se incheaga , daca  nu se incheaga suficient mai  adaugam   un gel fix si mai lasam sa dea 2 min in clocot .

Apoi punem compozitia in borcanele bine  sterilizate si uscate  din timp ,sigilam bine  si intoarcem borcanele  cu capacul in jos pentru 10 min pentru ca sigilarea sa fie etansa .

Si gata pentru  asezat in camara .

Pofta buna  !

TIPS-URI

1

Un gem foarte bun pentru clatite in mod special

2

Pentru diverse deserturi

3

Dar si pentru mic dejun ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

babi5 1

24.06.2013, 21:27

Multumesc Rocsi ,asa este chiar nu mai puteam sa amin

babi5 1

24.06.2013, 21:29

Da asa este rugaciunea facuta uni pentriu alti catre Dumnezeu din inima este bineplacuta Lui .. primesti si fara vorba buna pusa iri_love ..

mena29 1

25.06.2013, 13:30

Daaa,foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise