Taiem cartofii ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii pasam, apoi ii lasam sa se racesca.
Prunele le taiem in doua, indepartam samburii, presaram doua linguri de zahar peste ele si le lasam pana se racesc cartofii.
Dupa ce s-au racit cartofii punem ouale, praful de sare, faina putin cate putin si framantam astfel incat sa ne rezulte un aluat potrivit, nu foarte tare.
Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare.
Pe o planseta presaram faina, luam cate o bucata de aluat, o dam prin faina, o aplatizam si punem in mijlocul ei cate o bucata de pruna, o rotunjim si o punem in apa clocotita.
Lasam sa fiarba pana cand galustele se ridica la suprafata. Procedam la fel pana la epuizarea ingredientelor.
Cand s-au ridicat la suprafata, scoatem galustele cu o paleta, le punem pe o farfurie, apoi le dam prin pesmetul amestecat cu 2 linguri de zahar tos.
Se servesc calde, iar cine doreste mai poate adauga zahar!
Sa aveti pofta!