Galuste cu caise

de divainbucatarie in Dulciuri, 28 Iul 2011 | 4073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mari – aproximativ 500g
  • 200 g faina
  • 1 praf sare
  • 600 g caise coapte
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 6 linguri pesmet
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 plic de zahar vanilat + 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de unt
  • zahar pudra – pentru servit
  • scortisoara (pudra)- optional pentru servit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu caise:

Procedam ca si la galustele cu prune, doar ca schimbam tipul de fructe.

Spalam caisele si le scoatem samburii fara a le taia in doua jumatati. Daca nu reusim vom folosi in galusca ambele jumatati. Le punem intr-un castron si le presaram cu zahar (si putina scortisoara daca va plac mai aromate). Fierbem cartofii in coaja cu putina sare. Dupa ce racesc ii dam prin razatoare. Amestecam cu faina astfel incat sa obtinem un aluat omogen.

Framanatam aluatul, intindem o foaie cu grosimea de ½ cm, pe care o portionam in dreptunghiuri suficient de mari cat sa imbrace caisele.

Le punem la fiert in apa cu putina sare. Vom sti ca sunt facute atunci cand se ridica la suprafata (nu au nevoie decat de 5 minute). Nu le lasam mai mult decat este necesar sa fiarba pentru ca vom distruge aluatul. Le scoatem din oala cu o paleta cu gauri, astfel incat sa se scurga apa de pe ele.

In timp ce galustele se fierb noi pregatim pesmetul, cu care vom tapeta galustele. Intr-o tigaie calim in unt pesmetul amestecat cu nuca macinata si zahar. Cand s-au rumenit le dam la o parte de pe foc. Intr-un castron adanc punem cateva galuste. Peste acestea punem 2 – 3 linguri de pesmet. Tinand castronul in maini incepem sa scuturam galustele. Ele se vor invarti si se tapeteaza singure.

Le servim cand se racesc, cu zahar pudra si scortisoara.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (17)

aziz 1

30.07.2011, 13:41

Cris2711 1

31.07.2011, 13:14

savuroaseeeee

adry88 1

05.08.2011, 12:10

bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise