Fusilli in sos de ciuperci si salata de spanac cu mar, branza albastra si alune de padure

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 13 Apr 2016 | 3653 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru paste:
  • 320 grame fusilli din faina integrala
  • 25 grame ciuperci porcini uscate
  • 2-4 catei de usturoi
  • 1/2 chili uscat
  • 250 grame ciuperci proaspete
  • 6 cremgute cimbru
  • 1/2 lingurita ulei de trufe
  • 1 lamaie
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 150 grame branza Cottage sau branza proaspata de vaci
  • Pentru salata:
  • 2 linguri alune de padure neprajite si nesarate
  • 200 grame spanac
  • 1 mar
  • 40 grame branza albastra (Eu am folosit Dana Blue)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli in sos de ciuperci si salata de spanac cu mar, branza albastra si alune de padure:

Se hidrateaza ciupercile porcini in apa fierbinte. 

Se incalzesc 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie si se adauga usturoiul pisat, chiliul, ciupercile proaspete, feliate, crengutele de cimbru, si porcini. Se prajesc cateva minute. 

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se prajesc alunele de padure intr-o tigaie fara ulei, pana prind putina culoare. Se scot pe o farfurie si sa sfarama usor.

Se aseaza spanacul intr-un bol si se adauga marul dat pe razatoare sau taiat julienne, branza albastra, rupta in bucati si se presara alunele de padure peste. 

Cu ajutorul unui blender vertical, se transforma sosul de ciuperci in pasta. Se adauga 3 linguri din apa in care fierb pastele, se adauga uleiul de trufe, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic.

Se scurg pastele, pastrand putin din apa in care au fiert si se adauga peste sos. Se adauga din apa, daca este nevoie, pentru a obtine un sos cremos. Se adauga coaja de la 1 lamaie, patrunjelul tocat si branza Cottage. 

Se amesteca cu grija. 

Se stropeste salata cu sucul de la 1 lamaie si ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli in sos de ciuperci si salata de spanac cu mar, branza albastra si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovleac copt a la Jamie Oliver