Fusilli cu piept de pui si smantana - Reteta unui preparat gustos si cremos

de mirela0911 in Fusilli, 11 Mai 2020 | 12914 vizualizari

 

Incanta-ti simturile cu o reteta delicioasa de fusilli al dente, acompaniata de bucati suculente de piept de pui si sos cremos de smantana. Afla cum sa pregatesti acest preparat gustos si satisfacator pentru o masa rapida si plina de savoare.
Pentru Fusilli cu piept de pui si smantana - Reteta unui preparat gustos si cremos ai nevoie de ingredientele urmatoare: paste, pui, ceapa, rosii, smantana, usturoi, cascaval.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Fusilli cu piept de pui si smantana - Reteta unui preparat gustos si cremos
  • 400 g paste fainoase
  • 1 buc piept de pui
  • 2-3 lg ulei de masline
  • 1 buc ceapa
  • 3 rosii cherry (se pot pune mai multe, atat am avut eu)
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • sare dupa gust
  • 1/2 lgt piper alb
  • 2 catei de usturoi
  • 150 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu piept de pui si smantana - Reteta unui preparat gustos si cremos:

Cum se prepara Fusilli cu piept de pui si smantana - Reteta unui preparat gustos si cremos

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se taie pieptul de pui in bucatele mici si se pune la calit in uleiul incins. Se amesteca pana se rumeneste bine carnea apoi se scoate pe o farfurie.

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in uleiul ramas sau se mai adauga putin ulei. Rosiile scherry se spala si se feliaza. Se pun in tigaie si se amesteca. Se lasa sa se caleasca pana devine ceapa translucida apoi se toarna smantana pentru gatit. Se lasa sa dea cateva clocote apoi se pun bucatile de carne. Se condimenteaza cu sare, piper alb si usturoiul tocat. Se amesteca. 

Se da pe razatoarea cu gauri mici 50 g cascaval si se pune peste sos. Se amesteca bine. Sosul se va ingrosa putin si se va adauga un polonic din apa in care fierb pastele. Se amesteca din nou apoi se pun pastele scurse de apa dar neclatite. Se amesteca bine totul pentru a se omogeniza. Se presara deasupra restul de cascaval, se acopera cratita pentru 5 minute pentru a se topi acesta apoi se serveste.

Incearca si reteta de Paste gratinate sau Paste cu smantana si parmezan.

Iti recomandam si reteta de Paste cu sunca si sos alb, delicioase.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de paste.

2

Pe langa pieptul de pui, se pot taia cateva ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu piept de pui si smantana - Reteta unui preparat gustos si cremos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
PASTE CARBONARA