O reteta de dulce extrem de simpla. Va povesteam in alta reteta ca-mi plac pastele tocmai pentru ca este permisibil orice. Sunt nenumarate variante in a le face. De data asta le-am ales pentru masa de seara, dar cum imi doream si ceva dulce am zis sa imbin utilul cu placutulJ)Aveti nevoie de doar 3 ingrediente, asta daca aveti sosul gata facut. Eu am facut pe loc caramelul, iar nucile le-am pus intr-un servet si le-am zdrobit cu sucitorul. Yamiii, deliciu cu caramel si nuci, nimic mai simplu…
Intr-o craticioara se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1,5 litri apa. Cand apa da in clocot se adauga pastele si se lasa sa fiarba 11 minute.
Pentru sosul caramel: se pune zaharul brut intr-o craticioara cu fund dublu sa se caramelizeze.
Supraveghem zaharul sa nu se ardaJ))altfel devine amarui si e numai bun de aruncat…Cand capata culoarea chihlimbarului si incepe sa se topeasca amestecam cu o lingura sa se caramelizeze uniform. Adaugam untul, amestecam cu grija sa nu ne ardem, iar dupa incorporarea untului adaugam smantana. Neaparat sa fie smantana lichida, nu din cea fermentata. Amestecam in craticioara , lasam sa fiarba pana tot zaharul caramelizat s-a topit. La final adaugam aroma preferata, vanilie, rom, eu am folosit lichiorul Amaretto pentru aroma lui de migdale. Daca pastele sunt papate de pitici mici atunci inlocuiti lichiorul cu vanilie.
Strecuram pastele fierte, le adaugam peste caramel si amestecam. Adaugam si o parte din nuci, taiate grosier sau zdrobite cu sucitorul, amestecam si le servim imediat cu un plus de nuci puse deasupra.