Fursecuri-semiluna cu portocala si stafide

de Ancutsa in Dulciuri, 20 Dec 2016 | 2354 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 100 g Rama Maestro 70% grasime
  • 3 linguri zahar vanilat
  • 1 lingura miere
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 albus de ou
  • faina cat cuprinde
  • 1 praf de copt;
  • pentru ornat:
  • coaja de portocala la borcan
  • suc de portocala
  • optional:
  • stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri-semiluna cu portocala si stafide:

 

Se freaca untul sau margarina cu zaharul vanilat, mierea, se adauga albusul batut spuma, un praf de sare, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se da la frigider o ora.

 Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde aluatul pe masa de lucru, presarata cu faina, in foaie potrivit de groasa si se taie cu forma de semiluna sau orice forma doriti.

Se ung fursecurile cu sucul lasat de coaja de portocala tinuta in zahar la borcan (sau le puteti unge cu suc de portocala) si se decoreaza cu coaja de portocala. Puteti pune si stafide sau nuci.

 Se asaza fursecurile intr-o tava cu foaie de copt si se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 15 minute sau pana devin aurii (se coc foarte repede daca este cuptorul bine incins). Eu am obtinut 2 tavi.

 Trebuie sa ramana albe spre auriu, caci daca se coc prea tare, se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor, se invelesc cu un prosop de bucatarie. Sunt foarte moi si pufoase, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

Sfat: se pot pudra cu zahar. Se pastreaza in cutii metalice pentru prajituri.

  Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/12/fursecuri-semiluna-cu-portocala-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri-semiluna cu portocala si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede