Fursecuri pentru Craciun

de La Ancuta in Dulciuri, 24 Dec 2010 | 12944 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri pentru Craciun:

Mixam bine untul moale cu zahrul, pana devine spuma. Adaugam ouale si mixam in continuare.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.

Acoperim cu folie alimetara si dam la frigider pentru o ora.

Rasturnam aluatul pe masa infainata. Daca este prea moale si se lipeste, se mai framanta cu putina faina, pana nu se mai lipeste de maini.

Intindem foaie subtire si decupam formele dorite.

Coacem in tava tapetata cu hartie, la foc mediu, 8-10 minute (pana se rumenesc putin pe margini)

Se lasa sa se raceasca iar apoi se grazureaza dupa gust. Eu am folosit glazura din 4 linguri zahar pudra si 1/2 lingura apa. Se amesteca pana devineo pasta subtirica.

Glazura maro este glazura de ciocolata (mi-a ramas de la una din prajituri):

100 g ciocolata amaruie

100 ml frisca lichida

50 g unt

Se topesc pe foc mic iar apoi se glazureaza fursecurile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri pufoase, cu rahat