Fursecuri fragede glazurate si decorate

de Valclaudia in Dulciuri, 7 Feb 2016 | 2467 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 3 oua mari de casa
  • 300 gr. unt gras
  • cca 500-550 gr. faina alba proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 300 gr. zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura cacao

Glazura:

  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 50 gr. frisca lichida

Decor:

  • fistic nesarat taiat grosier
  • bombonele colorate
  • cristale colorate de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede glazurate si decorate:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Mixam ouale cu zaharul, praful de sare si untul.

Adaugam praful de copt si esenta de vanilie.

Incorporam faina, vom obtine un aluat gras, ferm.

Pe masa de lucru presaram pudra de cacao, apoi trecem aluatul peste pudra, ne jucam astfel putin cu el, pana obtinem un efect marmorat.

Dam aluatul la rece pentru 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Intindem aluatul pe masa de lucru infainata in strat de 1/2cm.

Decupam fursecurile in formele dorite, apoi le asezam in tavi captusite cu folie de teflon sau hartie de copt.

Dam tavile la cuptor pentru 20 minute, apoi scoatem fursecurile pe un gratar la racit.

Pentru glazura topim ciocolata in frisca lichida la foc mic intr-o craticioara.

Ungem fursecurile cu glazura, apoi le decoram dupa inspiratie cu fistic, bombonele colorate si cristale de zahar.

Pofa buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede glazurate si decorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (14)

Gicuta 1

07.02.2016, 18:32

mihaelar63 1

07.02.2016, 22:45

MotanLaOale 1

09.02.2016, 09:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ananas in caramel de portocale