Fursecuri cu nucă

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 4 Aug 2013 | 4763 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g făină,
  • 1 linguriță scorțișoară,
  • 1/4 linguriță bicarbonat,
  • 1/8 linguriță sare,
  • 100 g nucă,
  • 200 g unt,
  • 250 g zahăr,
  • 1 ou.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nucă:

Într-un castron cernem făina, scorțișoara, sarea și bicarbonatul. În alt castron amestecăm untul cu zahărul și oul. Atât oul cât și untul trebuie să fie la temperatura camerei. Se amestecă bine până devine o pastă omogenă. Adăugăm nucile măcinate și amestecul de făină. Se frământă toate foarte bine.
Coca se pune în frigider învelită cu folie alimentară pentru minim 30 minute. Se scoate coca din frigider, se întinde pe suprafața de lucru cu un sucitor și se taie în formele preferate. Dacă doriți să le faceți rotunde și să vă ușurați munca, înainte de a pune coca la frigider puteți să o rulați, apoi când o scoateți de la rece, doar o tăiați în rondele. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc la 180 grade pentru 12-15 minute.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nucă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu aroma de lavanda