Fursecuri cu lamaie

de Raisha in Prajituri, 24 Ian 2015 | 5641 vizualizari

 

Am fost inspirata de aceasta reteta de la fetele de-aici de pe Bucataras si am fost foarte multumita de rezultat. Sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • - 250 g unt
  • - 180 g zahar
  • - 2 oua
  • - sucul de la o lamaie
  • - coaja de la o lamaie
  • - 1 lingurita esenta de vanilie
  • - 450 g faina
  • - 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Untul se lasa intai sa se moaie la temperatura camerei. Se mixeaza apoi untul cu zaharul pana devin o crema. Se adauga apoi ouale unul cate unul pana se incorporeaza bine. Se adauga sucul de la lamaie, coaja si esenta de vanilie si se amesteca. Se adauga faina in ploaie putin cate putin si se amesteca cu o lingura pana se formeaza un aluat moale si usor lipicios. Acesta se da la frigider pentru o ora.

Dupa acest timp se ia din aluat cu o lingurita si se formeaza bile cu mana. Le dam intai prin zahar tos si apoi prin zahar pudra si apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le punem in cuptor pentru aproximativ 30 minute pana devin usor aurii. Avem grija si mai verificam cuptorul din cand in cand pentru a nu se arde.

Le scoatem din cuptor si le servim alaturi de o cana de lapte sau cafea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]