Nu se putea sa nu le fac si eu...sunt fragede, aromate si imi place ca se fac usor. Eu le-am preluat de la Ina, dar reteta cred ca este a lui Timea....multumesc fete dragi!>:D
Margarina, moale de la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Se adauga treptat cate un ou si se mixeaza dupa fiecare pana la incorporare. Se adauga coaja de la 1 lamaie, spalata bine in prealabil,esenta de lamaie, se mixeaza, se adauga si putin din zeama de lamaie si se mai mixeaza putin, doar cat sa se amestece ingredientele. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se adauga in mai multe transe la amestecul de unt, concomitent cu sucul de lamaie, pana terminam si faina si sucul de lamaie. Mie mi-au intrat 500 gr faina, depinde de cat de mari sunt ouale si lamaia... Compozitia astfel obtinuta se da la rece pentru 2-3 ore.
Puneti zahar pudra intr-o farfurie intinsa, luati cate o lingurita de aluat(va ajutati de 2 lingurite aici) o treceti prin zahar pudra, formati bilute de marime potrivita, le pudrati bine cu zahar pudra si le puneti in tava tapetata cu hartie de copt. Le dati la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-13 minute. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza in recipiente de metal cu capac.
Sa va fie de folos!!
1
fursecurile mai cresc la cuptor, asa ca aveti grija cat de mari le faceti
2
zaharul pudra cu aroma de vanilie eu il fac in casa: pastaile de vanilie ramase dupa ce am folosit semintele, le pun intr-un vas metalic cu capac, rasnesc zaharul pana devine pudra si-l amestec cu pastaile de vanilie...