Fursecuri cu iaurt

de Julie in Prajituri, 14 Iul 2010 | 6425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri zahar farin
  • esenta de vanilie
  • 150 g iaurt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • aprox. 250 g faina
  • Pentru decor:
  • 1 albus
  • 3 linguri zahar
  • 2 picaturi cu zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu iaurt:

Cernem faina intr-un castron, impreuna cu praful de copt. Facem o adancitura in mijloc si punem sarea, untul moale, galbenusul,iaurtul, esenta si zaharul. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat potrivit de moale.

Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o foaie groasa de 4-5 mm.Decupam formele dorite.

Pentru decor:

Batem bine albusul cu zeama de lamaie si zaharul adaugat treptat, pana obtinem o bezea lucioasa.O punem intr-un pos si decoram fursecurile.

Le asezam intr-o tava unsa cu ulei  si tapetata cu faina. Incingem inainte cuptorul si coacem fursecurile  timp de 15-20 min. pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt