Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

de Ina in Dulciuri, 18 Dec 2014 | 6988 vizualizari

 

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 200g ciocolata neagra
  • 200 g faina
  • 90 g Rama cu unt ( mit Butter )
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 100 g fulgi de migdale
  • 1 plic cu praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie
Pentru pudrat:
  • zahar tos
  • zahar pudra
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale:

Topim ciocolata la microunde  si  adaugam margarina cu unt peste ciocolata . Cand margarina incepe usor sa se topeasca, mixam si omogenizam.

Adaugam pe rand, zaharul , apoi cele doua oua,  amestecand  pentru omogenizare.

Incorporam treptat si faina , praful de copt, fulgii de migdale, esenta de vanilie  si sarea . Omogenizam, iar aluatul obtinut il pastram la frigider cel putin 4-5 ore ( eu l-am tinut o noapte ). 

A doua zi aluatul este foarte tare. Folosindu-ne de o lingura, rupem bucati din aluat si formam bilute potrivite pe care le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra, si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, cca 10 minute, la foc mediu.

Lasam sa se raceasca in tava, apoi le asezam pe un platou si putem servi.

Pentru a le pastra mai mult timp  fragede, se depoziteaza in recipient inchis ermetic ( de preferinta metalic ).

TIPS-URI

1

Respectati timpul de pastrare la frigider.

2

Nu exagerati cu praful de copt, pentru ca fursecurile vor creste prea mult si se vor aplatiza la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata