Fursecuri cu ciocolata de post

de Georgiana78 in Prajituri, 30 Mar 2012 | 4394 vizualizari

 

reteta ii apartine Laurei Sava, careia ii multumesc, si ce sa va spun mai mult decat ca sunt deli-delicioase......si usor-usurel de facut.....si repede-repejor....in cca. 30 de min - hai poate cu 10 mai mult- ai 2 tavi, nu una de fursecuri delidelicioase de post! V-am innebunit, nu-i asa?

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 praf sare
  • 225 gr margarina
  • 350 gr zahar este in reteta originala....mi s-a parut mult si am pus 300
  • 1 lingurita esenta rom/vanilie
  • 1 lingurita esenta migdale am pus eu pt ca nu am avut migdale si imi plac
  • 200 gr ciocolata neagra - min 75% cacao
  • 50 gr migdale/nuci macinate
Portii: 50
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata de post:

- se amesteca margarina la temperatura camerei cu zaharul si esenta

- se adauga faina,bicarbonatul si sarea si se incorporeaza apoi migdalele/nuci am pus eu rupte bucati nu macinate, am zis sa le simtim in compozitie ca sunt gustoase

- separat se taie ciocolata marunt si se pune si ea in aluat

- se lasa compozitia la rece cel putin 15 min

- se incinge cuptorul la 170-180C

- se tapeteaza tava de aragaz cu hartie de copt si se ia cu lingurita din compozitie si se pun gramajoare in tava la 2-3 cm distanta - se coc 10-15 min in functie de cat le vreti de crocante - mai mult timp , mai crocante

- se racesc si se servesc

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Georgiana78 1

30.03.2012, 21:37

Mamaieelena, multumesc frumos!

Georgiana78 1

30.03.2012, 21:39

Multumesc Mihaela, multumesc Simona!

diaconta 1

30.03.2012, 21:41

Haide Ana,cand eu ma supar inseamna ca am motive foarte serioase.Am inteles perfect ce ai vrut sa spui si nu aveam de ce sa ma supar.
Chiar si cu Gaby mi se intampla,desi gandim aproape identic,ne mai bosumflim,dar dupa ce analizam putin ne dam seama ca ne-am pripit
Stiu prea bine de gluma,doar ca acum sunt obosita si prinsa de foarte multe probleme care ma necajesc
Seara frumoasa Ana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta sau ochi de elefant