Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale

de adasev12 in Prajituri, 10 Mai 2012 | 4834 vizualizari

 

buna dimineata, lumeeeee!!!!! sper ca ati avut o noapte linistita!v-ati baut cafeluta de dimineata sau ceaiul? daca nu, va invit cu drag alaturi de mine la o cafea si daca va sunt pe plac , niste fursecuri dulci , ca voi, cu cioco si portocala...daca v-am convins, ma bucur, daca nu, iar ma bucur...oricum, las usa deschisa.....

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 100 g margarina vegetala
  • faina, cam 500
  • 100 g unt
  • sucul de la o portocala
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja de portocala confiata
  • 8 lg de zahar
  • un praf de copt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale:

untul si margarina, la temperatura  camerei,se freaca spuma cu zaharul( se poate pune si zahar normal, ca oricum se topeste, nu e nevoie de praf neaparat).

apoi se adauga cate un galbenus pe rand si se mixeaza iar  bine.

se stoarce sucul de la portocala si se adauga

mai mixam putin sa se lege crema, adaugam apoi coaja rasa si cea confiata( eu am facuta de mine) si amestecam cu lingura de lemn.

praful de copt il stingem cu o lg de apa minerala si il adaugam ., apoi punem faina pana se leaga compozitia, cate o lg-doua, pe rand, amestecand usor.

cand incepe sa se lege si devine omogena compozitia, e de-ajuns, eu am pus cam 500 g aprox....poate nu chiar, ...stiti, eu am o problema: nu prea fac retete dupa reguli bine stabilite, eu le fac mai mult dupa ochi...deci cantitatile la mine sunt doar orientative,,

luam compozitia si o punem in folie apoi lasam la frigider o ora.

scoatem si punem pe masa de lucru, apoi cu sucitorul incercam sa intindem o foaie cam la jumatate de cm...o sa fie mai greu, ca e sfaramicios aluatul, dar cu rabdare , se poate.

apoi cu un pahar sau o ceasca de cafea, taiem fursecurile, iar cu un capac de la o sticla( daca aveti alte variante, e super..eu nu am avut altceva de taiat) le taiem la jumatate din ele cate un capacel. le punem intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si le dam la cuptor la 200 g  si coacem.

scoatem fursecurile si  le lasam sa se raceasca.

intre timp topim ciocolata cu 50 ml lapte la foc mic si dam la rece, chiar la frigider, cateva minute.

luam apoi fursecurile si le ungem cu ciocolata, si le lipim, unul intreg si unu cu capacel.

dam la rece macar o ora, sa se lege bine ciocolata, si oricum sunt mult mai bune reci.

se pot unge si cu gem...sunt delicioase, orice varianta se alege!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adasev12 1

11.05.2012, 09:40

mamaie, ms

dia...inca n-ai ajuns???
deyu...

adasev12 1

11.05.2012, 09:41

madi_marin, elena_daria...ma bucur ca va plac
jolygina...ms draga mea

ionela2682 1

11.05.2012, 13:33

Cu cata migala umple micul bucatar fursecurile..sigur sunt delicioase!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale