Fundite aromate

de Alinutza80 in Dulciuri, 7 Aug 2012 | 14669 vizualizari

 

Sunt foarte bune si calde si reci

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 1 lingurita de bicarbonat stins cu otet
  • 4 linguri zahar(dupa gust)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • sare
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fundite aromate:

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pun ouale, sarea, bicarbonatul stins cu otet. Zaharul si zaharul vanilat se topeste in laptele caldut, apoi se pune putin cate putin  peste faina si restul ingredientelor, framantand pana se face o coca potrivit de tare.

Se lasa la dospit 15 minute.

Aluatul se imparte in patru, apoi se intinde fiecare foaie pe rand(aproximativ 5 mm grosime).

Se taie fasii de aproximativ 7 cm, late si lungi de 10-12 cm. Se cresteaza fiecare fasie de aluat pe mijloc, apoi se baga prin crestatura ca o fundita.

Se pune la prajit in ulei(sau untura).

Apoi se pudreaza calde cu zahar pudra.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fundite aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante