Fulia ( foul medammas )

de Doralinda in Mancaruri de post, 2 Dec 2012 | 5184 vizualizari

 

E o reteta egipteana, nu greceasca asa cum v-am obisnuit, dar tot de la soacra o stiu! E o specie de fasole, nu am vazut la noi, dar eu o cumpar in conserva. Egiptenii o mananca ca o gustare sau chiar la micul dejun, pusa in lipie arabeasca si insotita de muraturi condimentate. E o reteta foarte simpla si foarte rapida, e indicata si ca mancare de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie fulia 400gr
  • sucul de la o lamaie stoarsa
  • sare
  • piper
  • ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fulia ( foul medammas ):

Aruncam din jumatate din zeama care se afla in coserva si restul turnam intr-o craticioara si incalzim la foc mic. Cand incepe sa fiarba putin, pisam cu furculita fasolea, amestecam si punem dupa gust restul de ingrediente.

Se serveste cu ou fiert si cu lipie arabeasca, insotita de muraturi asortate picante.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Bineinteles se poate folosi si fulia proaspata, dar e mai greu de gasit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fulia ( foul medammas )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dip de spanac