Fudulii picante de tauras in stil spaniol- EL TORO ROJO

de Ksenya in Vita, 19 Mai 2014 | 4355 vizualizari

 

Am avut onoarea sa iau lectii la aceasta reteta, in traducere "Taurul rosu"de la un bucatar spaniol, pe nume Carlos, care s-a" ratacit "prin Bacau .La inceput am fost sceptica ,dar rezultatul m-a determinat s-o impartasesc si cu voi,asa am reluat din nou reteta ,de data asta facuta de mine si v-o impart cu drag si voua. Curaj! :)

 

INGREDIENTE

  • o punga fudulii taurasi (5-6 buc)
  • 4 catei usturoi
  • 1 varf cutit fulgi piper Cayenne
  • 1 ardei iute fara samburi/nervuri
  • 200 ml bere
  • 2 cepe
  • 1 lingurita boia dulce
  • 4 linguri ulei masline
  • bulion 200 ml
  • 2 rosii mari bine coapte fara pelita
  • 1 ardei rosu gras
  • sare
  • piper
  • un varf de cutit chimen macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fudulii picante de tauras in stil spaniol- EL TORO ROJO:

Fuduliile le spalam bine si le scoatem pelita,apoi le taiem rondele si adaugam berea ,piperul,sarea si le lasam la frigider 3 ore. Dupa ce s-au marinat le lasam la scurs  si le prajim in ulei ,le scoatem intr-un castron  si le dam deoparte.Acu pregatim sosul.

Ceapa o taiem solzi si o inabusim in uleiul unde am prajit carnea,apoi adaugam boiaua ,usturiuil ,fulgii de piper Cayenne, ardeiul iute tocat ,lasam 2 minute ,dupa care adaugam rosiile cu ardeiul gras tocat,lasam iar 3 minute  , urmeaza  bulionul  desfacut cu 100 ml supa de legume sau apa. Lasam 6 minute la foc mic,la sfarsit adaugam  carnea si lasam din nou 6 minute. La sfarsit se adauga contimentele .

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Se serveste cu vin rosu sec

2

Garnitura, orez simplu

Daca ti-a placut reteta noastra "Fudulii picante de tauras in stil spaniol- EL TORO ROJO" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sim0na 1

02.06.2014, 14:38

Florylau, de ce nu mananca spaniolii fudulii?! Si din cate spune Ksenya, nu le-a mancat in Spania, ci a invatat reteta de la un bucatar spaniol..

Ksenya 1

03.06.2014, 09:14

Florylau,papa si spaniolii, Carlos le prepara in restaurantul din Palma.

Bya Ralu 1

20.11.2014, 23:01

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stir-fry cu carne de vita si dovlecel