Friptura steak marinata in bere

de Gherca Daniela in Porc, 18 Noi 2014 | 4660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc slaba
  • 1 plic condimente steak
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • bere
  • O cescuta de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura steak marinata in bere:

Spalam carnea in apa rece si o taiem felii mai grosute. Intr-un bol punem putin ulei de masline si plicul cu condimentul steak, peste punem feliile de carne si amestecam bine ( cel mai usor este cu mana), dupa care punem si foile de dafin cu boabele de piper si turnam bere atat cat sa acopere carnea. Acoperim bolul si lasam minim 4-5 ore la rece sau cel mai bine peste noapte.

Intr-o tava yena unsa cu ulei de masline am pus feliile de carne, deasupra am turnat sosul ramas si o cescuta de apa, am pus capacul si am dat tava la cuptor pentru 30 minute, dupa care am luat capacul tavii si am lasat carnea sa se rumeneasca. 

A iesit excelenta si este foarte buna alaturi de garnitura preferata si o salata de varza! 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

nu este necesar sa punem sare, are suficient condimentul de steak, dar depinde si de gustul fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura steak marinata in bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate