Friptura la gratar cu cartofi noi

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 14 Feb 2011 | 4698 vizualizari

 

ceva rapid si bun....pt o masa in familie.

 

INGREDIENTE

  • 6 buc aripioare
  • 6-8 felii de ceafa de porc
  • 1/2 kg cartofi noi si f mici
  • ulei de masline, oregano, sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura la gratar cu cartofi noi:

deci...inati am pregatit carnea pt gratar astfel: aripioarele le-am spalat bine, le-am curatat de eventualele pene ramase, le-am uscat cu un servet sia poile-am parlit bine la aragaz de par. le-am pus intr-un castron, am presarat sare, piper, oregano si ulei de masline...le-am framantat bine s ase amestece aromele si am lasat deoparte cam jumatate de ora.

carnea de porc am portionat-o, si al fel ca si cua ripioarele, am presarat-o cu aceleasi ingrediente si am lasat saceasta sa se patrunda putin...nu mult ca nu am avut timp suficient la dspozitie...batea tare foamea la usa....:D

cartofi i-am curatat cat desubtire am putut si i-am lasat asa intregi...oricum am ales cartof fff mici...te ia huhu curatandu-i...dar sunt tare buni...i-am presarat doar cu vegeta si cu ulei, am maestecat bine si i-am dat la cuptorul incalzit la 180 g intr-o tava cu putin ulei, pana s-au rumenit.

intre timp am pus gratarul pe aragaz... cu apa si otet balsamic sa se infierbante si apoi am pus carnita la prajit...

 .am servit cu salata verde cu rosii si mozzarella

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura la gratar cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pui marocan