Friptura de vita cu sos rosu

de adicutza2007 in Vita, 27 Aug 2011 | 5354 vizualizari

 

M-am hotarat sa prepar aceasta reteta, dupa ce am cautat, in zadar, una care sa semene cu ce am dorit eu sa fac.
Am pus mana pe tel. si am sunat-o pe mama. Am rugat-o sa-mi spuna cum facea ea friptura "aia buna" pe care o mancam cu piure de cartofi.
Apoi m-am pus pe treaba:

 

INGREDIENTE

  • 5-6 bucati de snitel de vitel
  • 4 linguri de bulion
  • 2 lingurite de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 paharel de vin alb
  • delikat
  • cimbru
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu sos rosu:

- am spalat un pic snitelele, le-am batut usor si le-am condimentat cu cimbru, delikat, sare si piper dupa gust.
- am pus bucatile de carne impreuna cu doua lingurite de ulei si vinul alb, la fiert, intr-o cratita mai adanca. Am lasat carnea pe foc, cam 3 ore.(cred ca am nimerit un "vitelus"cam batran :)) )
Cu 10 minute inainte sa opresc focul, am luat un castronel, am pus lingurile de bulion, lingurita de zahar, un praf de sare si doua polonice de zeama de la carnea fiarta.
Amestecam bine si gustam un pic sa ne asiguram ca este perfect, apoi turnam continutul peste carne si mai lasam pe foc 5-10 minute.
Este indicat sa o serviti cu piure de cartofi. E o nebunie! Pofta buna!
Din pacate insa, a fost "devorata"mult prea repede si nu am apucat sa o pozez asa cum as fi dorit!

TIPS-URI

1

Piureul de cartofi iese foarte pufos daca puneti mult lapte atunci cand il faceti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu sos rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel