Friptură de porc cu rozmarin

de elucubratiiculinare in Porc, 2 Mar 2012 | 3304 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc,
  • 3 fire rozmarin proaspăt,
  • o linguriță salvie uscată,
  • 4 cartofi,
  • 4 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de porc cu rozmarin:

Carnea se spală bine. De preferat să alegem o cărniță cu ceva grăsime pe ea. Se condimentează cu sare, piper și salvie. Se leagă bine cu o sfoară, să-și păstreze forma la cuptor. Se introduce rozmarinul ușor pe sub sfoară, un fir deasupra și unul dedesubt. Se aranjează carnea într-o tavă unsă cu puțin ulei sau unt, de preferat o tavă cu capac.

Cartofii se spală bine și se taie fiecare în sferturi, apoi se aranjează pe lângă carne. Usturoiul se curăță și se zdrobește un pic cu lama unui cuțit. Se pune în tavă usturoiul și firul de rozmarin. Se stropește totul cu puțin ulei, se acoperă și se dă la cuptor pentru o oră la 180 grade C. După ce a stat o oră în cuptor se scoate capacul și se mai lasă încă 30 minute să se rumenească.

Când este gata, se scoate pe un platou și se înlătură sfoara. Aranjăm cartofii alături.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (12)

DIANA B 1

03.03.2012, 10:46

ti-am dat like pe mail , Mona

Sim0na 1

03.03.2012, 20:16

Imi place reteta, este exact pe gustul meu! Am salvat reteta!

Aurelia 07_07 1

03.03.2012, 20:25

Si mie-mi place

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc vietnamez