Friptura de miel in stil marocan

de simona72 in Oaie, 12 Dec 2014 | 7943 vizualizari

 

De ce in stil marocan?? De Mos Nicolae mi-am facut singura un cadou si anume o gama larga de mirodenii. Printre ele se numara si amestecul marocan "ras el hanout" ce inseamna "cel mai bun din magazin". Pentru mai multe informatii intrati pe blogul lui Radu si va lamureste el cum sta treaba http://www.reteteleluiradu.ro/2009/05/31/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/

 

INGREDIENTE

  • 1,5-2 kg carne de miel(eu am avut pulpa si coaste)
  • 1 lingura sare de mare si piper proaspat macinat
  • 1 lingura amesteca "ras el hanout"
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri miere
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 bucati ceapa rosie
  • 1/2 litru vin rosu (de tzara am folosit eu)
  • pt garnitura: cus-cus de la Panzani
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel in stil marocan:

Carnea de miel se spala bine, avand grija sa nu fie ramase fire de par din blana animalului. Se portioneaza si se tamponeaza carnea cu brosoape de hartie pt a absorbii surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare, piper, amestecul "ras el hanout", se stropeste cu ulei de masline si se freaca bine carnea cu toate ingredientele. Se lasa sa se odihneasca pentru 1 ora la temperatura camerei. Ceapa rosie se taie pestisor si se amesteca cu vinul si mierea. Se toarna amestecul peste carne si se mai lasa inca 1 ora la temperatura camerei pentru a se marina carnea putin si a se intrepatrunde aromele. Capatana de usturoi se taie la baza(nu cea cu mustati), atat cat sa se vada miejii si se introduce si ea in tava cu friptura. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce la cuptorul incins la 180 grade pt 1 ora. Se intoarce carnea, se acopera din nou si se mai introduce la cuptor pentru alta ora. Cand carnea este frageda si se desprinde de pe oase inseamna ca este gata. 

Se serveste friptura de miel cu cus-cus, fiert simplu in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, iar deasupra se pune din sosul care s-a format in tava cu friptura.

TIPS-URI

1

amestecul meu de ras el hanout contine:chimion, ghimbir, piper negru, scortisoara cassia, coriandru, paprika iute, ienibahar, cuisoare, cardamon verde, lavanda culinara

2

este o friptura cu o noanta dulce si plina de arome

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel in stil marocan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]