Friptura de miel gatita lent la ceaunul-wok

de Constelatialeu in Oaie, 23 Aug 2021 | 4682 vizualizari

 

 Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg pulpa si coaste de miel
  • sare
  • piper colorat
  • cimbru uscat
  • usturoi cca 50 g
  • ulei masline cca 70 ml
  • apa cca 300 ml
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel gatita lent la ceaunul-wok:

Pulpa de miel am scos-o din congelator si am lasat-o sa se dezghete, am fost pastratoare n-am mancat tot mielul la Paste. Mi-am pregatit ingredientele, am curatat usturoiul si l-am pisat, apoi am adaugat sare, piper si cimbru ( condimentele nu le-am cantarit, le-am pus din ochi, cat am considerat eu ca e suficient pentru cantitatea de miel) am adaugat si uleiul de masline si am amestecat bine. Am crestat pulpa de miel, am presarat un pic de sare pe toata suprafata carnii, apoi am uns-o cu amestecul de condimente. Am asezat pulpa in ceaunul wok, am turnat apa peste, am bagat ceaunul in cuptor, la inceput am dat focul la maxim pentru cca 20 min, apoi am redus focul la mic, am asezat capacul peste ceaun si am lasat cca 1 ora si 30 min . Dupa ce a trecut 1 ora si 30 min, am ridicat capacul si am mai lasat sa se rumeneasca cca 1 ora , tot cu focul mic. Din cand in cand am luat sos si am uns carnea. Asta este tot, a iesit o friptura delicioasa. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel gatita lent la ceaunul-wok" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel la cuptor