Friptura de curcan inabusita cu ierburi si orez

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 30 Ian 2015 | 2929 vizualizari

 

O friptura nemaipomenit de gustoasa. O imbinare perfecta de gusturi si arome: piept de curcan, orez, muraturi,ierburi aromate.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de curcan,
  • 1 cana orez cu bob lung,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • coriandru,
  • turmenic,o
  • cescuta ulei de masline,
  • o ceasca vin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan inabusita cu ierburi si orez:

Pieptul de curcan se feliaza si se aranjeaza intr-o cratita.Se codimenteaza cu sare,piper,coriandru,cimbru,se toarna deasupra uleiul ,vinul si un pic de apa.Se adauga usturoiul pisat.Se  acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit,la foc mic, pana scade aproape toata zeama.Intre timp,se intorc feliile de carne pe ambele parti.Daca nu e facuta carnea,se mai pune un pic de apa si se mai lasa pe foc.

Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare si un pic de ulei.La o cana de orez se pun 2 cani de apa.Se adauga un morcov dat pe razatoare,sare,piper,turmeric.Se lasa pe foc pana scade apa si orezul este al dente.Se stinge focul si se acopera vasul cu un capac.Se lasa sa stea 5 minute acoperit dupa care se serveste, ca garnitura, langa feliile de friptura alaturi de muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan inabusita cu ierburi si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan