Friptură de curcan cu pere în vin roşu

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 8 Noi 2015 | 5125 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Friptură de curcan
    • 2 pulpe de curcan
    • 1 ceapă mare
    • 2 ardei
    • 1 ardei kapia
    • 1 roşie mare
    • condimente, sare, piper, cimbru, măghiran, busuioc
    • 1,5 cană vin roşu
    • puţin ulei
    Pere în vin roşu demisec
  • 5 pere verzi (mai tari, nu foarte dulci)
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriţă scorţişoare
  • 2 căni de vin roşu demisec
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de curcan cu pere în vin roşu:

Friptura de curcan

Feliem carnea de curcan şi o condimentăm cu sare, piper, busuioc, cimbru, măghiran. Lăsăm carnea condimentată la rece pentru câteva ore.  Apoi o aşezăm într-o tavă, de preferat de ceramică. Punem deasupra ardei, ardei kapia, roşii, ceapă, usturoi şi turnă vin roşu demisec aproximativ o cană. Acoperim cu o folie de aluminiu şi o dăm la cupto pentru 25-30 minute. Îndepărtăm folia apoi mai adăugăm vin şi piţin ulei. Lăsăm la cuptor până când se rumeneşte. Timp de coacere 50-60 minute.

Garnitura de pere în vin roşu demisec

Curăţăm perele, le tăiem în două, îndepărtăm seminţele şi le fierbem în două cani de vin timp de 25-30 minute la foc mic. Adăugăm o lingură de unt, o lingură de miere şi o lingurişă de scorţişoare. Lăsăm să fiarbă la foc mic pentru încă 5 minute.

 

Pentru cei care iubesc usturoiul, un mujdei este bine venit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de curcan cu pere în vin roşu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (19)

Zamfira 1

14.11.2015, 21:39

Zamfira 1

14.11.2015, 21:40

Mihaela a fost o noutate absoluta, multumesc!!!!

Zamfira 1

14.11.2015, 21:42

Cris draga mea, daca stai sa calci toatea ziua )))) esti o draguta, multumesc, o sa vezi, o sa va placa muuult de tot....sa incercati si mujdeiul langa (n-as fi crezut ca merge dulce cu usturoiul) A FOST O EXPLOZIE DE GUSTURI!!!!! Te pup!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan in stil italian