Friptura cu ciuperci la Zepter

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 4 Noi 2012 | 9280 vizualizari

 

O friptura grill unica, modul de prepare rapida si sanatoasa, fara ulei sau alte grasimi. Atat carnea cat si ciupercile si-au pastrat elementele nutritive iar gustul este de gratar perfect - gratar pe lemne. O alta proprietate al acestui Zepter - Grill este faptul ca alimentele isi pastreaza o parte din sucul propriu, astfel incat chiar si fiptura din piept de pui a ramas suficient de suculenta, chiar daca aceasta este o carne uscata, fara grasimi. Ciupercile si-au pastrat aroma si sucul propriu si nu au pierdut foarte mult din volum. Un alt avantaj: nu am afumat bucataria! :D

 

INGREDIENTE

  • piept de pui
  • ciuperci champignon ( putem folosi chiar si ciuperci pleurotus)
  • condimente pentru carne: curry, busuioc, oregano, cimbru
  • sare si pieper pentru ciuperci
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura cu ciuperci la Zepter:

Asezam Vasul Zepter Grill pe foc cu capacul deasupra. Vasul este pregatit pentru gatit atunci cand acul este situat la jumatatea zonei verzi. In acel moment inchidem focul daca avem foarte putina carne de prajit, adica o singura serie pentru grill, dar daca avem mai multe alimente de gatit cum am avut eu azi, adica si ciuperci, am pastrat focul la minim.

Cat timp se incalzeste grill-ul pregatim alimentele.

Spalam carnea, o stergem de apa si o feliem, bucatile mai mari si groase le batem, apoi le condimentam. 

Curatam ciupercile, le spalam sub un jet de apa, le strergem foarte, foarte bine si nu adaugam sare si piper decat spre sfarsitul prepararii.

Pieptul de pui l-am prajit cate 2-3 minute pe o parte. Ciupercile le-am intors de cateva ori, spre final le-am sarat si piperat. Coditele cipercilor trebuie taiate in doua. Timp de prajire al ciupercilor 10-15 minute. Nu adaugati ulei sau alte grasimi, nu este necesar. 

Atentie!!! Urmariti permanent acul de la manerul capacului sa nu depseasca zona verde, dar daca totusi se intampla luati vasul Zepter de pe foc pana cand se mai raceste si acul revine la normal. Daca acul scade sub banda verde, adica intra in zona galbena, mariti intensitatea focului.

Dupa ce alimentele au fost preparate (inchidem focul), turnam in vasul Zepter - Grill apa calduta pentru a inmuia resturile de alimente ramase pe peretele vasului si astfel spalarea, curatarea lui va fi mult mai usoara, de preferat nu folositi burete de sarma decat in cazuri extreme. 

Un alt avantaj al vaselor Zepter este modalitatea de sprijinire a capacului de manerul vasului, astfel castigam spatiu de depozitare cat timp amestecam in vas.

Manerele vaselor Zepter nu se incalzesc niciodata, deci nu exista pericol de ardere. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura cu ciuperci la Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cacciatore (friptura in stil vanatoresc)