Friptura cu ciolan afumat, jambon si cartofi

de mihaelar63 in Porc, 12 Mar 2019 | 3929 vizualizari

 

 Am vrut ceva consistent pentru o masa duminicala cu  finii. Pentru ei fiind tinerei, o masa consistenta este potrivita. Am suplimentat partea de proteine cu jambon, asa sa ajunga la toata lumea :D Ciolanul si jambonul le-am fiert in zeama acra de varza ca sa se fragezeasca bine. Procedeul de fierbere al ciolanului afumat in zeama de varza il stiu de la matusica mea Irina din Salaj.

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat -de casa -[ aprox 2 kg ]
  • 700 gr jambon cu soric ,maturat ,sarat -de casa
  • 1.5 kg cartofi
  • 1 l zeama varza +1l apa
  • 1 lingura Eros Pista -productie proprie [pasta de ardei iute }
  • 1 lingura ierburi cu marar de la Delikat
  • 1 lingura usturoi deshidratat pudra
  • 1 ardei kapia rosu
  • codite de ceapa verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura cu ciolan afumat, jambon si cartofi:

  1. Ciolanul si bucata de jambon se pun la fiert in zeama de varza acra care a fost diluata cu apa.
  2. Nu mai este nevoie de sare. Jambonul, ciolanul si moarea contin suficienta sare .
  3. Nu mai este nevoie de alte condimente pentru carne , zeama mea de varza are de toate [ hrean , piper , telina , ardei iute ].
  4.  Fierbeti timp de o ora carnea . In acesttimp curatati si taiati felii cartofii.
  5. Se aseaza intr-o tava cartofii care se sareaza usor .
  6. Deasupra cartofilor se pune in mijloc ciolanul si in jurul lui jambonul feliat .
  7. Presarati deasupra pasta de ardei iute  praful de usturoi si verdeturile cu marar .
  8. Puneti o cana cu apa in tava [ ca sa nu se prinda cartofii ] .
  9. Nu am mai folosit ulei,  a fost suficienta grasimea eliberata  de ciolan si jambon .
  10. Deasupra tavii se pune o bucata de hartie de copt care a fost udata si mototolita .
  11. Trucul l-am invatat de la Jamie Oliver . Astfel caldura va patrunde in tava dar nu va da voie sa se arda in partea superioara friptura .
  12. Dati tava la cuptor  la 200 grade celsius inca o ora .
  13. La servire am decorat si dat prospetime cu rondele de ardei kapia si codite de ceapa verde .
  14. Langa friptura am pus varza murata amestecata cu un strop de ulei si putin piper .
  15.  Puneti tava in mijlocul mesei si lasati sa serveasca fiecare dupa voie si pofta !!!!

TIPS-URI

1

Nu mai este nevoie de sare. Jambonul , ciolanul si moarea contin suficienta sare .

2

Nu mai este nevoie de alte condimente pentru carne , zeama mea de varza are de toate [ hrean , piper , telina , ardei iute ].

3

Nu am mai folosit ulei, a fost suficienta grasimea eliberata de ciolan si jambon .

4

Deasupra tavii se pune o bucata de hartie de copt care a fost udata si mototolita .

5

Trucul l-am invatat de la Jamie Oliver . Astfel caldura va patrunde in tava dar nu va da voie sa se arda in partea superioara friptura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura cu ciolan afumat, jambon si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu legume