Frigarui de pui la cuptor

de Gherca Daniela in Pui, 27 Mar 2017 | 5827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui 300g
  • 2 cepe potrivite
  • 3 gogosari in otet
  • 3 castraveti murati
  • 100 ml vin alb demisec
  • 4 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • herbes de provences (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de pui la cuptor:

 Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem rondele.

Intr-un bol, asezam carnea, peste punem si ceapa, apoi condimentam cu sare, piper, ierburi uscate si sosul de soia. Amestecam cu mana pana sa patrunda peste tot condimentele, apoi turnam vinul si acoperim bolul cu folie de plastic sau cu capac si dam la frigider pentru o jumatate de ora sau de ce nu chiar, si peste noapte.

         Intre timp, taiem gogosarii bucati medii si castravetii rondele. Pe betisoare de frigarui (mie mi-au iesit 5 frigarui), asezam carne + ceapa + gogosar + castravete si continuam, atat cat sa avem 4 bucati de carne pe un bat.

         Asezam frigaruile obtinute pe gratarul de la aragaz, sub gratar, asezam tava cuptorului cu o hartie de copt pentru a se scurge apa pe care o lasa ingredientele, pe urma schimbam hartia si asezam o folie de aluminiu pe tava atunci cand o bagam la cupor, pentru a se scurge apa in ea, astfel riscam sa se arda. Sau mai simplu in tava de sub frigarui, puteti aseza cartofi sau alte legume condimentate si cu putina apa, iar apa care se scurge din frigarui le va da legumelor un plus de savoare.

Frigaruiele le lasam la cuptor cca.15 minute pe o parte si alte 15 minute, pe alta parte. Cand le scoatem, trebuie sda fie frumos rumenite, daca considerati ca nu sunt rumenite in totalitate, le mai puteti lasa cateva minute in cuptor.

       Se servesc calde/reci cu salata si garnitura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel oltenesc