Friganele dulci sau sarate

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2015 | 5917 vizualizari

 

Cele dulci sunt desertul copilariei,iar cele sarate sunt gustarea rapida de peste zi sau cina preparate de mama in zilele cand era prinsa de treburi.Sunt foarte gustoase si satioase.Se servesc ca atare sau cu diferite garnituri sau sosuri.

 

INGREDIENTE

  • paine,
  • oua,
  • lapte
  • sare sau zahar,
  • unt
  • Cantitatile difera in functie de cantitatea de paine folosita.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele dulci sau sarate:

Cele mai bune friganele se fac cu paine de casa pentru ca este mai deasa si nu e asa aerata.Painea se taie felii un pic mai groase.Ouale se bat impreuna cu laptele.Se adauga,in functie de varianta pe care doriti s-o faceti,sare sau zahar.Painea se inmoaie in amestecul de oua si lapte,pe ambele parti.Nu se lasa prea mult pentru a nu se inmuia prea tare,dar nici sa nu fie inmuiata.Untul se pune la incins,se adauga feliile umede si se prajesc pana devin rumene si crocante.

Se scot in farfurie si se servesc calde.Cele sarate se pot servi cu rosii si branza telemea sau mancare de mazare verde sau alte legume.

Cele dulci se servesc pudrate cu zahar vanilat sau cu dulceata sau sos de ciocolata.

Sunt delicioase si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele dulci sau sarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv ciuperci umplute cu crema de branza si legume