Paine in ou, friganele sau french toast, ceea ce imi place la acest preparat este ca merge si ca "mancare sarata", dar si la desert (mhhm, mai ales cu miere).
Din cauza ca se gateste prin prajire in ulei, am evitat mult timp sa mai mananc.
Azi am ales o varianta mai sanatoasa si pot sa va spun ca este exact la fel de gustoasa. Va indemn sa incercati si sa-mi dati un feedback. Se face foarte rapid.
Batem oul si albusul cu laptele si sarea. Taiem felia de paine in cuburi si o punem peste ou. Lasam 10' sa se imbibe.
Punem dry cooker-ul pe aragaz, taiem telemeaua in cubulete mici si o punem in tigaie. Cand incepe sa se topeasca bine, turnam painea inmuiata in ou si acoperim cu capacul. Dam aragazul la minim si lasam 5' pe o parte, apoi intoarcem si lasam 4' pe cealalta parte.
Luam din tigaie si punem in farfurie. Se poate servi imediat cu iaurt sau kefir.
Pofta buna!