Franzela umpluta

de miremirc in Pui, 29 Feb 2012 | 10602 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lg zahar
  • 1 lgt sare
  • 50 g untura
  • 250 ml apa calduta
  • Umplutura :
  • 1/2 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 lg ulei (sau 40 g unt topit )
  • 150 g branza de vaci
  • frunze de patrunjel proaspete
  • 100 g bacon
  • Uns deasupra :
  • 1 ou( sau 1 galbenus amestecam cu 1 lg lapte )
  • 1 lg mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzela umpluta:

Aluat : facem maia-ua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lg de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putina apa calduta si lasam la dospit pentru 10 minute. intr-un castron cernem faina, punem restul de zahar, sarea, untura, maia-ua si apa calduta treptat.

Framantam aluatul cam 10-15 minute, apoi il lasam la dospit pentru 1 ora, intr-un loc caldut, ferit de curent de aer rece.

Umplutura : pieptul de pui il taiem pe orizontala si il calim in ulei (sau unt topit) pana se albeste. Il intoarcem de pe o parte pe cealalta. Dupa ce s-a racit il taiem cubulete mici. baconul il taiem si pe el cubulete mici.
Calim ceapa taiata marunt in uleiul sau untul ce a ramas de pieptul de pui cu cateii de usturoi taiati marunt si ei, cam 3-4 minute. Adaugam sarea, piperul si frunzele de patrunjel; amestecam pentru omogenizare. Lasam sa se raceasca .

Ceapa calita si racita o amestecam cu baconul taiat, pieptul de pui taiat si el si branza de vaci.

Aluatul il intindem cu sucitorul , impartim in 3 , trecand cu cutitul fara a taia aluatul, apoi pe partile laterale taiem fasii oblic de 4 cm, de la exterior spre interior. Pe mijloc asezam umplutura.

Impletim aluatul, trecand o fasie din stanga in drepata, peste umplutura, pe cea din dreapta o trecem in stanga si repetam pana terminam de impletit. Asezam painea intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt.

Ungem deasupra cu ou batut (sau galbenus amestecat cu lapte) si presaram mac.

Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra (cam 30-35 de minute).

Lasam sa se raceasca, apoi o putem taia si servi.
 Pofta buna !
Sursa mea de insipratie pentru aluat : L.Adamache , iar pentru umplutura : L.Sava .

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzela umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Franzela umpluta