Foietaj cu pere si stafide

de Rocsi in Dulciuri, 4 Oct 2013 | 5488 vizualizari

 

Sunt o mare fana a deserturilor cu aluat foietaj si cum nu facusem de mult timp nimic cu foietaj parca as fi mancat. Era zi de post, m-am uitat ce ingrediente am prin bucatarie si asa am ajus la acest desert rapid, aromat si foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr aluat foietaj
  • 3 pere mari si mai coapte
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura miere
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu pere si stafide:

Scoatem foietajul la dezghetat cu cateva ore inainte sa il pregatim. Spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete. Le punem intr-un ceaunel, le stropin cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le punem la foc mic. Amestecam usor pana se topeste zaharul, apoi adaugam amidonul desfacut in putina apa. Invartim repede sa nu faca cocoloase si lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa ca o budinca. Tragem de pe foc cand sunt gata, incorporam stafidele, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si lasam sa se racoreasca.

Presaram masa de lucru cu faina si mai intindem putin aluatul. Il taiem in 3 pe lungime, apoi iarasi in 3 pe latime ca sa obtinem 9 patrate potrivit de mari. Pe fiecare patrat punem cate o lingura de umplutura, mai pe marginea patratelor, apoi cu celalat capat venim deasupra.

Presam cu o furculita marginile pentru a nu iesi perele si vom obtine niste pernute. Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foietajele umplute. Mierea o dizolvam cu o lingura de apa, apoi cu un peson ungem pernutele.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Le scoatem cand sunt gata din cuptor si le lasam sa se racoreasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu pere si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu pere si scortisoara