FOIETAJ CU CIRESE SI CREMA DE VANILIE

de Roda in Prajituri, 7 Iun 2009 | 15737 vizualizari

 

Sa profitam de cirese la maximum!

 

INGREDIENTE

  • 400g.aluat de foietaj(din comert),
  • 2,5dl. lapte,
  • 1/2 pachet budinca de vanilie,
  • 80g.zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 paharel lichior de cirese,
  • 400g.cirese coapte+2 linguri lichior de cirese pentru a le stropi,
  • 1 lingurita scortisoara macinata,
  • ou  pentru uns prajitura,
  • hartie de copt;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FOIETAJ CU CIRESE SI CREMA DE VANILIE:

(12 bucati/80')

1.Praful de budinca se amesteca cu putin lapte rece;restul de lapte se pune la fiert si , cand fierbe, se adauga praful de budinca dizolvat ,se adauga galbenusurile si lichiorul.Se lasa sa se raceasca , apoi se trece prin sita pentru a fi foarte fina crema.

2.Ciresele se spala, se curata de codite si se scot samburii.Se stropesc cu lichior de cirese, se presara scortisoara si se lasa la rece.

3.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.Se captuseste o tava cu hartie de copt ;aluatul de foietaj se dezgheata potrivit instructiunilor de pe pachet Se presara faina pe planseta si se pune o foaie de aluat si se intinde pana la latimea de 20 cm.Se taie o fasie de 14 cm.latime si doua fasii de 2cm. latime si 2 fasii de 1cm. latime..Foaia de 14 cm. se pune in tava ,se inteapa in mai multe locuri cu o furculita ,se ung marginile tavii cu galbenus de ou si se aseaza cele doua fasii de 2 cm. de o parte si de alta a tavii.Se ung cu ou batut si pe fiecare fasie de 2 cm. se aseaza cate o fasie de 1 cm. latime.Se pune tava la cald pentru 30 de minute.

4.Crema de budinca se pune peste aluat , intre cele 2 fasii ,peste care se aseaza simetric ciresele .Se lasa la cald 20 de minute, apoi se coace  30 de minute , in cuptor preincalzit pana se rumeneste.Se taie cand prajitura este rece complet.Se armonizeaza perfect cu o sampanie rose .

Daca ti-a placut reteta noastra "FOIETAJ CU CIRESE SI CREMA DE VANILIE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si piersici