Foi de napolitane cu nuca si crema

de adasev12 in Prajituri, 4 Dec 2012 | 7071 vizualizari

 

fac pt prima data foi de napolitane...eram curioasa si eu, dar sincera sa fiu, nu prea mi-a placut, mai bine cu blat, de orice fel...parerea mea...

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de napolitane
  • 300 g nuca macinata
  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 20 ml esenta de vanilie
  • 150 g zahar pudra
  • 8 lg zahar tos
  • 100 g ciocolata de menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitane cu nuca si crema:

Mai inatai am facut crema: am frecat 4 galbenusuri cu 150 g zahar pudra, laptele l-am pus la foc mic cu 4 lg de zahar. Am lasat pana s-a infierbantat apoi am turnat in fir subtire peste galbenusuri, mixand  incontinuu, am pus apoi la foc mic sa se ingroase crema. Am luat de pe foc, am lasat la racit, am pus si esenta de vanilie si am dat la rece cateva ore.

Albusurile le-am batut spuma. Nuca am amestecat-o cu 4 lg de zahar apoi am pus-o in spuma de albusuri.

Am folosit doar 3 foi de napolitana. Le-am uns intai cu spuma de nuca, apoi am turnat crema. Deasupra am pus o plansa de lemn cu o greutate mai mica si am lasat peste noapte. A doua zi am glazurat foile, cu 100 g ciocolata topita  cu 3 lg  de lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane cu nuca si crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane