Foi de napolitana cu griliaj

de babi5 in Prajituri, 2 Mai 2013 | 21230 vizualizari

 

Dragii mei pregateala mare de Sarbatorile Pascale. Azi am copt si am umplut o foaie de napolitana cu grilaj cu nuca si alune de padure. Pe caldura asta se pastreaza mai bine si mai mult timp. Este un deliciu. Am facut o pauza, postez reteta si la treaba mai departe.Va pup si nu ezitati sa o faceti, este foarte buna si pentru copilasi ca nu se murdaresc. Intr-o plimbare, la un picnic este taman buna

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 1 cub margarina rama
  • 2 zahar vaniliat
  • 400 gr zahar
  • 6 oua
  • 200 gr nuca macinata
  • 100 gr alune padure macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu griliaj:

Intr-un castron spargem ouale si mixam bine cu 2 zahar vaniliat  si 250 gr zahar pina compozitia devine albicioasa. Intr-o cratita cu pereti dubli (oala de fiert lapte ) sau pe aburi se pune la fiert. Cand este aproape gata se adauga cubul de margarina, nuca macinata si alunele.

Intr-o craticioara se caramelizeaza 150 gr zahar apoi se toarna incet peste crema  din oala amestecind continuu, 2-3 minute pina se incorporeaza bine caramelul. Cu crema obtinuta ungem foile de napolitane alternativ (cu crema calda ) findca altfel nu reusim. Cind am terminat punem si ultima foaie, apoi punem ceva greu peste ca sa se lipeasca bine foile.

Se pot taia abia a doua zi sau in caz de urgenta dupa citeva ore

TIPS-URI

1

Pachetul de napolitane este format din 4 foi

2

eu am folsit 6 foi fiindca mi-au mai trebuit 2 foi la alta prajitura

3

astfel am suplimentat putin cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu griliaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

babi5 1

03.05.2013, 12:28

multumesc de aprecieri Ica _mama

Calinnicola1997 1

29.10.2013, 19:36

YAMMY

babi5 1

01.11.2013, 22:33

multumesc mult Calinnicola1997

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]