Foi cu frisca si nuca

de Lau in Dulciuri, 20 Apr 2016 | 3974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 10 linguri lapte
  • 100 g untura
  • 10 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • cca 600 g faina
  • Crema
  • 600 g smantana(pentru frisca)
  • 200 g nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • Decor
  • 1 ciocolata amaruie
  • 2 linguri smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu frisca si nuca:

Foi-intr-un bol adaugam 500 g faina,zaharul,un praf de sare,facem gaura in mijloc adaugam laptele,untura,oul batut,bicarbonatul stins cu putin otet,incepem sa framantam un aluat omogen si elastic.(invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min)

Daca este nevoie adaugam faina sau lapte dupa caz.

Impartim aluatul in 4 bucati egale si intindem foi pe masa infainata.

Coacem foile pe dosul tavii unsa cu unt pana se rumesc putin,

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema-mixam smantana cu zaharul pana devine o frisca pufoasa,adaugam nuca macinata si amestecam bine,

In tava in care am copt foile o tapetam cu folie,asezam prima foaie-crema-foaie-crema-reptam pana terminam,punem o greutate deasupra si dam la rece cateva ore sau peste noapte.

Topim ciocolata impreuna cu smantana si glazuram prajitura,

Dam la rece 30 min dupa care o putem taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu frisca si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

marcela1979 1

21.04.2016, 00:26

Lau 1

21.04.2016, 07:34

CameliaR 1

12.05.2016, 11:34

Super delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu mere