Focaccia cu ceapa si masline

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2011 | 4436 vizualizari

 

De muult timp imi facea cu ochiul focaccia asta... :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 12,5 gr drojdie
  • 30 ml ulei de masline
  • 100 ml apa calduta
  • 3 cepe potrivite
  • 100 gr masline negre fara sambure, feliate
  • 3 lg ulei de masline
  • 2 lg oregano
  • 3 lg apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu ceapa si masline:

Incalzim cuptorul la 180C si ungem o forma rotunda (26cm) cu ulei de masline.

Dizolvam drojdia proaspata in apa calduta, facem o adancitura in mijlocul fainii (ca o fantana:P) si o turnam impreuna cu uleiul. Amestecam luand putin cate putin din faina de pe marginile "fantanii". Framantam aluatul pana se omogenizeaza, formam o bila, il ungem cu ulei si acoperim vasul cu un servet de bucatarie. Tinem vasul la caldura cca 15 min.

Intre timp, spalam si taiem ceapa julienne si o inabusim in cele 3 lg de ulei de masline si 3 lg de apa. Cand a devenit transparenta si moale, o luam de pe foc si o amestecam cu maslinele si oregano. Mai adaugam sare doar daca maslinele nu au fost destul de sarate.

Intindem aluatul in foaie rotunda de cca 0.3cm grosime, turnam amestecul de ceapa cu masline si dam forma la cuptor cca 30min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ceapa si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
PETITE