Focaccia cu cascaval

de diana_k in Piine, 7 Feb 2012 | 12722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 200 ml apa calduta,
  • 100 ml ulei,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 lingura sare,
  • 1 ou,
  • 150 g cascaval,
  • 1 ou pentru uns,
  • chimion, rozmarin, susan,
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu cascaval:

Pregatim aluatul: drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul, doua linguri de faina si lasam sa creasca 10-15 minute.

Cernem faina intr-un vas si punem drojdia crescuta, amestecam si adaugam pe rand uleiul, oul si sarea framantam aluatul pana devine neted si nelipicios......dupa caz adaugam apa calda sau faina lasam sa creasca aproximativ o ora

Intindem o foaie rotunda cu grosimea de un deget si o asezam in tava mare unsa cu ulei. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit trasam patrate cu latura de 5 cm.

Cascavalul il taiem felii groase de 5-7 mm, apoi in patrate cu latura de 3 cm. asezam feliutele de cascaval  in patratele trasate si presam sa intre in aluat. Lasam sa creasca 30 min, apoi ungem cu ou batut, presaram rozmarin, chimion, susan. coacem la 180 grade timp de 25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata