Focaccia cu cartofi si rozmarin

de baby_ktalyna in Piine, 15 Oct 2013 | 6904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300gr faina
  • 1-2 lingurite sare
  • jumatate cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • cca. 120ml lapte caldut
  • rozmarin uscat sau proaspat
  • 50 ml ulei de masline
  • 1catel de usturoi
  • jumatate de ceapa
  • 400gr cartofi
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu cartofi si rozmarin:

Se amesteca sarea cu faina,se face o gropita in mijloc unde amestecam drojdia,zaharul cu 3-4 linguri lapte si lasam 15 min la dospit.Apoi se amesteca compozitia cu restul de lapte ,se framanta bine si se lasa  la linistit 45 minute.

Rozmarinul maruntit impreuna cu usturoiul si ceapa taiate marunt se amesteca cu uleiul de masline ,se condimenteaza cu sare si piper.

Cartofii se curata,se taie felii subtiri se spala si se usuca intr-un prosop.

Cuptorul se incalzeste la 200 grade  se intinde aluatul direct pe o hartie de copt sau in tava.

Se gaureste cu o furculita din loc in loc,se unge blatul cu jumatate din compozitia de ulei si condimente apoi se pun cartofii,se da la cuptor pentru 20-25 minute .

Inainte cu 10 minute de a fi gata se scoate si se ung cartofii cu restul de ulei si se da la cuptor.

Se pune o ploaie de rozmarin peste si se serveste .

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu cartofi si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata