Floricele dulci de primavara

de laylalala in Mancare copii, 26 Mar 2010 | 4269 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 50 gr unt
  • 50 gr miere
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingurita scoertisoara macinata
  • 350 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare 
  • Pentru decor
  • 1 plic Tort Gelle Transparent
  • coloranti alimentari
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele dulci de primavara:

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava.
Pentru aluat, se bate untul cu mierea,zaharul, esentele si scortisoara.Se adauga oul si se amesteca.Se adauga laptele si se amesteca usor pana la omogenizare.
Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si sarea apoi se incorporeaza in amestecul cu unt.
Aluatul obtinut se intinde intr-o foaie subtire si decupeaza floricele de diferite marimi.Se lipesc cate 1 floricica mai mica de una mai mare (cu putina apa).Se dau floricele la copt pana cand au crescut si s-au rumenit, aprox. 20 minute.
Gelatina se prepara comform intructiunilor de pe ambalaj apoi se amesteca cu coloranti alimetari.Dupa ce floricele s-au racit, se ung cu un strat subtire de gelatina colorata apoi se lasa sa stea pana cand gelatina s-a intarit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele dulci de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Copilaria intr-o farfurie: Colarezi