Floricele cu carne

de Miha in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2009 | 6581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie
  • 1 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 cani faina
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • patrunjel
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper
  • boia de ardei si nucsoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu carne:

Aluat:

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine, la programul de framantare+dospire.

Umplutura:

Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou,ierburi si condimente.

Se intinde aluatul, nu foarte gros si se taie cu o forma rotunda, in numar par. La jumatate dintre ele le facem o gaura la mijloc, iar pe celelalte punem umplutura. Acoperim cu turtitele gaurite :) si presam marginile cu furculita.

Se ung cu galbenus de ou si gaura se umple cu cascaval ras amestecat cu telemea. Sau cu susan. Sau cu cate o maslina. Dupa preferinta.

Se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Dupa o idee preluata de la  Laura Sava. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu carne" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Plapiumioare cu piept de pui