Flori de mar

de RuxyRux in Dulciuri, 18 Oct 2016 | 4084 vizualizari

 

Prajiturele minunate cu mere si-un aluat exceptional!
Retete cu aluat

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 160 gr. unt (gras 82%)
  • 250 gr. faina de patiserie( plus faina pentru infainat)
  • 60 gr iaurt grecesc( 1 lingura plina)
  • 75 gr. zahar pudra
  • 2 galbenusuri mari
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • vanilie
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 4 mere ionatane
  • scortisoara
  • 3 linguri zahar brun

zahar pudra vanilat pentru decor

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori de mar:

Untul feliat rece se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, galbenusurile , iaurtul, vanilia, praful de sare si praful de copt.

Se amesteca aluatul pana la omogenizarea perfecta, se infoliaza si se da la rece aproximativ trei sferturi de ora.

Aluatul se scoate de la frigider si se intinde subtire  pe o suprafata foarte bine infainata( infainam si sucitorul).

Aluatul se taie in fasii.

Merele se razuie si se pun pe fiecare fasie( eu am pus un mar la doua fasii), se presara cu zahar brun si scortisoara, apoi se ruleaza( vezi imaginile) intr-un con, se asaza in formele de briose si se coc la 180 de grade timp de 40 de minute( sau pana se rumenesc frumos).

Prajiturelele se lasa putin la racit, se scot cu o paleta din forme si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

O minunatie, va garantez ca va veti indragosti de ele!

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de mar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "turnata" cu mere