File de biban de mare cu fenicul

de Ksenya in Peste, 30 Mar 2014 | 4554 vizualizari

 

Reteta este de origine englezeasca ,m-am hotarat sa v-o prezint si voua pentru ca mi-a placut mie mult. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de biban de mare stropit cu un pic de zeama de lamaie si sare\piper
  • pesmet 1 lingura sau malai
  • 1 fenicul mai mare
  • 250 ml de supa de legume sau apa
  • 4 linguri de ulei de masline
  • un varf de cutit sare \piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de biban de mare cu fenicul:

Pestele dupa ce l-am lasat 10 minute la marinat cu ingredientele mentionate la peste, il trecem prin malai sau pesmet si-l prajim la foc iute  in 2 linguri de ulei ,cca 2+2 min apoi il scoatem pe un servetel absorbant.

In paralel, in alta tigaie prajim feniculul taiat felii si preserat cu piper si sare ,pe ambele parti,pana prinde o culoare ca in imagine ,turnam deasupra supa de legume sau apa si lasam la foc mic 10 minute pana se evapora tot lichidul. Potrivim de sare si piper.

Se serveste cald si dupa preferinta cu sos picant.

TIPS-URI

1

Sosul pe care vi-l propun este cel de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "File de biban de mare cu fenicul" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

laura_n 1

30.03.2014, 16:30

ce bun iese feniculul

deyutzky 1

01.04.2014, 06:51

imi place

Bya Ralu 1

20.11.2014, 23:01

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]