Ficatei prajiti

de Bunica in Ficat, 28 Ian 2021 | 10193 vizualizari

 

Ficateii prajiti reprezinta un preparat indragit la noi in familie,daca mai sunt insotiti de mamaliguta si mujdei .........deliciu ,nu alta!

 

INGREDIENTE

  • 500 g. ficatei de pui
  • 50 ml. ulei
  • 25 ml. vin alb/coniac
  • sare
  • Usturoi cu smantana
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri smantana
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei prajiti:

Ficateii se curata de pielite, se spala si se usuca cu prosop de hartie.

Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul si ficateii.

Pune tigaia pe foc si acopera cu un capac,ca sa nu plesneasca ficateii si uleiul incins sa ajunga pe pielea ta.

Dupa circa 7-10 minute ia tigaia de pe foc si lasa sa se raceasca putin.

Ridica usor capacul si cu ajutorul unei spatule intoarce ficateii.

Pune capacul si apoi pune tigaia pe foc.

Dupa 5 minute ridica ,capacul si toarna vinul sau coniacul.

Lasa tigaia fara capac pentru a se evapora alcoolul .

Cand ficateii sunt frumos rumeniti ,stinge focul si pune ficateii pe un platou.

Sareaza ficateii dupa gustul tau.

Curata cateii de usturoi de coji.

Zdrobeste-i cu zdrobitorul de usturoi sau pisalogul .

Sareaza usturoiul si freaca-l cu un praf de sare(un vf. de lingurita).

Adauga smantana si omogenizeaza bine.

Serveste cu mamaliguta calda.

Sa va fie de folos!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui in sos de rosii cu ceapa si ardei